Bamner 5.jpg
 

L’Acadèmia Mestral

L’Acadèmia Mestral és el curs d’estiu ideal per joves saxofonistes amb ganes de compartir música i noves vivències plegats. Organitzat pel quartet de saxos Kebyart Ensemble i el professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Nacho Gascón, el curs inclourà classes individuals, de cambra i d’ensemble, concerts, activitats a l’aire lliure i molt més. No deixis passar l’oportunitat de formar part d’aquesta experència!

Inscripció tancada!

 
 

Professorat

Nacho Gascón   Professor de saxòfon a l’ESMUC i al CSMA

Nacho Gascón

Professor de saxòfon a l’ESMUC i al CSMA

Nacho Gascón

Nacho Gascón és un saxofonista que entén la tradició clàssica del seu instrument i, a la vegada, explora les noves i interminables vies expressives que és capaç de desenvolupar un instrument tan versàtil.

Als 20 anys va marxar a estudiar a la prestigiosa Universitat del Sud de Califòrnia a Los Angeles debutant amb la Filharmònica de Los Angeles al Hollywood Bowl amb només 22 anys. Al mateix temps, va rebre nombrosos premis i distincions com el Yamaha Young Artist i ser finalista a la New York Concert Artist Guild Competition. També és guardonat amb la primera estada per a un saxofonista al festival de música d’Aspen, Colorado.

Amb una extensíssima experiència orquestral, Nacho Gascón ha col·laborat amb directors, compositors i orquestres de renom mundial. Actualment combina la seva faceta interpretativa amb la pedagògica. Com a professor ha impartit classes als Estats Units, Mèxic, França, Espanya i Regne Unit, sent recentment convidat a realitzar masterclasses a la Royal College of Music de Londres. També és membre creador de l’Andorra Sax Fest i responsable del concurs internacional del mateix festival. Des de 2001 ensenya Música de cambra i Saxòfon a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i des de 2013 és també especialista de repertori orquestral al Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA).

Nacho Gascón és patrocinat per D’Addario Woodwinds i Forestone Japan.

 

Kebyart Ensemble

Kebyart Ensemble   Quartet de saxòfons nascut a Barcelona

Kebyart Ensemble

Quartet de saxòfons nascut a Barcelona

Des de la seva creació l’any 2014, han esdevingut un dels grups de cambra amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos nacionals i internacionals, obtenint els primers premis de l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition, El Primer Palau, el Premi BBVA de Música, entre d’altres.

Al llarg de la seva trajectòria, han treballat amb músics de renom com el Cuarteto Casals, Cuarteto Quiroga, Alban Berg Quartett i Artemis Quartet.

Des de l'any 2018 són un dels grups de l'European Chamber Music Academy (ECMA) i, actualment, resideixen a Basilea on es formen amb músics de la talla de Rainer Schmidt (Hagen Quartett), el fagotista Sergio Azzolini i els pianistes Claudio Martínez-Mehner i Anton Kernjak.

La seva línia artística és una ferma aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la música de nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant transcripcions pròpies. El seu primer treball discogràfic Accents ha estat lloat per la crítica especialitzada. Són artistes Selmer i Vandoren des del 2017.

 

On?

El Complex Educatiu de Tarragona és un immens complex educatiu situat entre les localitats de Tarragona, Vila-Seca i Salou. Compta amb un ampli ventall d’instal·lacions entre les que s’inclouen residències, camps d’esport, piscina… Un entorn ideal per a aprendre música i gaudir del temps lliure.

 
Complex Educatiu de Tarragona

Complex Educatiu de Tarragona

P1013621.jpg
 

Contacte

info@academiamestral.com

675 51 55 93 (Bru)

646 674 393 (Daniel)

DIPTA_H_col.png

L’Acadèmia Mestral 2019 està patrocinada per:

Patrocinadors Academia.png