Celebrem 5 anys! #5kebyart

DMG02156.jpg

Aquesta temporada 2019-20 celebrem el nostre 5è aniversari. Durant aquests primers anys de vida, hem tingut una intensa activitat que s’ha vist traduïda en més de 120 concerts nacionals, 34 a l’estranger, 9 guardons en premis internacionals i l’encàrrec de noves obres a compositors.

Amb la intenció de compartir aquest moment tant feliç, el passat 12 de desembre vam celebrar-ho amb un event molt especial a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Amb més de 200 persones de públic i la col·laboració d’Estrella Damm, Catalunya Música i Jorquera Pianos vam poder repassar la nostra trajectòria i presentar les noves línies d’actuació per als propers anys. Tot conduït pel periodista i amic Xavier Chavarria.

Per a la ocasió, vam comptar amb músics molt especials amb els que vam poder compartir escenari. Ens va fer molt feliços tocar de nou amb la que va ser la nostra primer saxòfon tenor, Nahikari Oloriz, per obrir l’acte. També van participar a la festa el pianista Albert Guinovart, amb el que encetem una nova col·laboració musical i la Laura Ruiz, directora artística al DeltaChamber Music Festival.

Volem agraïr de tot cor als voluntaris que van participar a l’acte i al públic que ens va acompanyar en la fantàstica vetllada. Gràcies!

 
DMG02198.jpg
 

Així doncs, aquesta temporada de celebració suposa un punt d’inflexió que es reflectirà en les següents línies d’actuació: 

La presentació del nou projecte musical “Lectures différentes”, eix vertebrador del proper futur, que es materialitzarà en forma d’un nou programa per als futurs concerts, el segon disc de la formació, així com el primer videoclip, Schubertiade, realitzat per Kebyart i la productora Qué Rico Mambo! i que s’estrenarà oficialment a principis de 2020. El concepte “Lectures différentes” dóna nom a l’únic quartet de saxòfons del prestigiós compositor Peter Eötvös i expressa la idea d’oferir una nova lectura d’un material preexistent. Així doncs, una mirada renovada a través del quartet de saxos, una formació per al segle XXI.

Noves col·laboracions amb músics de primer nivell. Com es diu sovint, la música és per a compartir-la i, en aquest sentit, els Kebyart han encetat un seguit de noves relacions musicals amb els següents artistes: el pianista hongarès Dénes Várjon, el contratenor Xavier Sabata, el compositor i pianista Albert Guinovart i, per últim, la clarinetista Laura Ruiz

L’arrelament de la vessant pedagògica del quartet. Un dels objectius principals de Kebyart és assentar les diverses iniciatives formatives impulsades: el curs d’estiu Acadèmia Mestral a la província de Tarragona, el projecte de col·laboració amb l’ESMUC manifestat en la direcció de l’ensemble de saxos de l’aula, i la realització de classes magistrals a conservatoris i centres com l’IEA Oriol Martorell.

L’impuls del procés d’internacionalització de l’agrupació amb el debut a sales de prestigi com el Konzerthaus Berlin i l’Stadtcasino de Basel, així com altres actuacions a Suïssa, Àustria, Alemanya i Malta.

I, per últim, una imatge renovada que es basarà en una forta aposta pel contingut audiovisual, la continuïtat en el compromís amb la música de nova creació realitzant nous encàrrecs a compositors internacionals, i la intenció d’iniciar l’edició i publicació d’alguns dels arranjaments realitzats per Kebyart durant tots aquests anys.

En definitiva, moltes novetats que ens fan molta il·lusió i que desitgem poder compartir amb tots vosaltres els propers mesos!

Kebyart Ensemble