L’aturada més gran en 6 anys: confinament

El 2020 ha portat una situació singular i global que ens ha deixat tancats a casa. El confinament obligatori per causa de la COVID-19 ha ocasionat el cessament temporal de la nostra activitat durant més de tres setmanes, cosa que no havia passat des que el quartet es va formar el 2014.
És una època estranya i logísticament impracticable en la manera de treballar d'una agrupació de cambra. Estem cadascú a casa dels nostres pares, separats. Sense la nostra eina principal, l'assaig, al principi vam decidir donar-nos un respir i centrar-nos en l'estudi individual, en les nostres pròpies inquietuds, i a estar amb els nostres.

A mesura que passaven les setmanes, necessitàvem buscar una forma de plasmar el nostre tancament, encara sense sortir de casa. Això va originar la gravació d'un videoclip molt especial: Vestida de Nit.
Aquest arranjament de la cançó de Sílvia Pérez Cruz té una història singular. En 2017, actuàvem en l'acte de graduació de la nostra promoció a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La padrina d'aquesta promoció va ser la mateixa Silvia Perez Cruz, una de les cantautores més reconegudes de la seva generació, que al seu dia va ser estudiant a l'ESMUC. Nosaltres vam decidir fer un arranjament de la seva havanera Vestida de Nit amb l'esperança que s'animés a cantar amb nosaltres.

ensenyaments_artistics_17__63.jpg

I així va ser! Un moment molt especial, i des de llavors, quan tenim un concert en una població costanera, ens acompanya com a bis. És una cançó que ens encanta però que mai havíem gravat.

En el confinament, trobant a faltar el mar i enyorant tocar junts, vam decidir gravar aquesta cançó. Ho vam fer amb els nostres propis mitjans i vistiéndonos com pescadors. El pots veure aquí

L'estat d'alarma també va ocasionar la cancel·lació de molts concerts i projectes. Durant el mes de maig havíem de dur a terme la segona edició del nostre projecte pedagògic a l'ESMUC, Kebyart Meets ESMUC Saxophone Ensemble, on en una trobada intensiu dirigíem i tocàvem l'Ensemble i realitzàvem un concert final. La trobada no es va poder dur a terme, i vam decidir gravar un extracte d'una de les obres cadascun des de casa:

Després de dos mesos i mig, l'1 de juny vam tornar a assajar. Aquest any serà molt particular, però de moment, tornem a fer música junts i prepararem amb gran il·lusió els concerts d'estiu.

Kebyart EnsembleCOVID